

Uzmanlık Alanları
Dil ve Konuşma Terapisi
Bireyin doğumundan yaşlılık dönemine kadar yaşamın her döneminde yapılan bir terapidir .Uygun zamanda doğru terapi ve doğru terapistle dil ve konuşma bozukluğunun üstesinden gelmek mümkündür.
Kekemelik
Akıcı Konuşma Bozukluğu (kekemelik) Nedir?
Bir kişi konuşurken ya da okurken her 100 kelimeden 3 ve daha fazlasında takılması, uzatması veya tekrarlaması olarak tanılanmaktadır. Kekemelik bir çok toplumda gözükmektedir. Bazı yerli kabilelerinde hiç görülmez, onun dışında tüm toplumlarda görülen bir bozukluktur. Gelişmiş toplumlarda kırsal toplumlara göre daha çok görülür. Erkeklerde kızlara göre daha çok görülür. Genellikle şarkı söylemek gibi ritimli konuşmalarda takılma olmaz. Kekeme bir kişi bazı dönemler takılırken bazı dönemler takılmayabilir.
Ses Terapisi
Ses terapisi ses kısıklığı yaşayan hastaların seslerini daha rahat sağlıklı ve uzun süre performansları düşmeden kullanmaları için yapılır.
Ses terapisine ses hijyeni ile başlanır
Ses organı, akciğerler, soluk borusu, gırtlak, boğaz, burun, ağız, dil, dudak ve dişlerden ibarettir. Ses organı, ortamdaki her türlü değişiklikten kolayca etkilenecek kadar hassastır. Bu nedenle, sesini profesyonel olarak kullanan kişiler, ses organına çok dikkat etmelidir. Ses organını korumaya yönelik tüm davranışlara ses hijyeni diyoruz.
